2 Läs mer >>
Idag är det Valborg. Men våren tycks dock ha blivit lite blyg av all uppståndelse. Hen har, i alla fall här, hållt sig borta och nu framåt kvällen tillkallat Mr.Regn dessutom... Så, ingen Valborgseld för min del. Jag myser hemma och hälsar våren välkommen tillsammans med mina ljuslyktor och en kopp te istället :) 
 
 
Min dag har trotts detta lite mulna väder varit en strålande dag! En dag som startade med en liten sovmorgon och fortsatte med jobb hela förmiddagen fram till mina föräldrar knackade på dörren. Idag har det nämligen varit spa-dag deluxe (massage till pappa och zonterapi till mamma) med tillhörande lunch (rotsaker i ugn med rökt fetaostkräm), promenad i Stadsparken och fika (fruktsallad med nötter, tahini och vaniljsås).
Mm, en specialdag enbart för mina kära föräldrar helt enkelt! :)
 
Harmonin ligger än i luften. Tack för en fin dag.
 
(..och tusen TACK Elin för bidraget med zonterapin och för din sprudlande närvaro <3)
 
 
 
 

Valborg

1 Läs mer >>
Idag är det dansens dag, och idag är det även en betydligt bättre dag än igår! :) Att-göra-listan har dock varit lång då gårdagen totalt fallerade och jag istället spenderade den framför Johan Glans föreställning World tour of Skandinavien tillsammans med min virkning och en stor kopp te.
 
Men idag står det bättre till med humöret och att-göra-listan börjar minska av. Och, så är det ju dessuton dansens dag! Hipp hipp HURRA för denna fantastiska uttrycksform!
 
Världsmästarna i West Coast Swing, såjävlagrymtsåjagintevetvarjagskatavägen, woh!
 
Dance is the hidden laguage of the soul

Dansens dag

1 Läs mer >>
Idag är en av de där andra dagarna. 
..och så en mensvärken från helvetet på det också. Woho, så himla kul... Not.

 
Hmm, nja... Inte min favoritdag helt enkelt. 
 

Alla dagar är inte br...

0 Läs mer >>
Frukost i det gröna.
 
Efter ytterligare två fullspäckade jobbdagar i Stockholm for jag igår eftermiddag hemåt till mitt Örebro igen. Men hem och vila? Nej nej, absolut inte! :P Hem och in i duschen för att några timmar senare dansa runt på laget.se's årliga kontorsfest! :D
 
"Oooh, fest igår. Oooh, jag blev rätt full där. Men, jag klarade mig nog rätt bra. Swoooosch!! ......."
 
Hahaha, nä så illa är det inte. Kanske en smula för lite sömn dock, men annars mår jag fint! :)
 
 
Och ikväll blir det dans! :D
 
"Keep your face always towards the sunshine, and the shadows will fall behind you"
 
 

Borta bra men hemma b...

1 Läs mer >>
Mm, det är med en känsla av att vara utomlands som jag sitter här. Hostel, engelska överallt, strålande sol om dagarna och mycket liv och rörelse på nätterna. Men, så är inte fallet. Nä utan jag är i Stockholm, el Stockholmo, staden som aldrig verkar sova. Staden som jag lämnade för bara en knapp månad sedan.
 
Men nu är jag uppenbarligen tillbaka igen, men bara på besök (som tur är :P) Visst är Stockholm en vacker stad men denna stress som ligger i luften var man än befinner sig, nä den är inte min cup of thé.
 
Men både igår och idag har iaf solen strålat och gett mig energi och jag har haft fantastiska möten. Bland annat ett 3 h långt planeringsmöte med Jonna inför våra kommande event på Yogini...
 
 
Bland annat detta event är på g!
 
Vill du gå? Läs mer och boka HÄR
 
 
Ett av våra andra eventen har faktiskt ägt rum nu redan ikväll :D En kväll där vi har gjort medicins yoga för att stärka immunförsvaret och även badat i smoothie's, aloe vera och tips hur man kan stärka sitt eget försvar.
En yogaafton à la immunförsvaret helt enkelt! 
 
Namasté och godnatt, imorgon väntar nya äventyr!
 

Med en känsla av att ...

1 Läs mer >>
Idag har jag och min virkning varit i Stadsparken och hängt tillsammans med solen, lite schysst musik och en apelsin. Vi hade en otroligt skön stund tillsammans!
 
När jag var 6 år gammal plockade min farmor för första gången fram den lilla flätade träkorgen fylld av färgglada nystan och efter mycket hjälp med vändningarna när jag virkade mina första grytlappar lärde jag mig till slut att virka. Och ja, sedan dess har jag gjort det från och till, och det är något jag mår otroligt bra av att få sitta och pyssla med. Presentidéer och beställningar har kommit och gått, den ena mer utflippad än den andra....
 
..en resekompis vid namn Hans till Elin
 
..en totoroklocka till Nils
 
..en kameleont till Vanja
 
..min lilla maskot Mustaschdjuret
 
..och otaliga projekt därtill har det blivit under dessa 16 år tillsammans med virknålen :P
Vill du se mera virkat? Kika då in på min fb-sida Virkskinna
 
Ett av mina senaste alster var dessa sprakande torgvantar till min kära Forever-kollega Jonna.
 
Allt jag virkar skapas på fri hand och en stor dos kärlek virkas in i varenda maska :)
 
MADE WITH LOVE
 
 

Jobba, leva, andas. V...

0 Läs mer >>
Idag är det jordens dag.
Solen strålar, jag dricker kaffe och google har finaste loggan någonsin.
 
 
 
 
"Every year on April 22, over a billion people in 190 countries take action for Earth Day. From San Francisco to San Juan, Beijing to Brussels, Moscow to Marrakesh, people plant trees, clean up their communities, contact their elected officials, and more—all on behalf of the environment"
 
 
 
 
 
 

Jordens dag

0 Läs mer >>
 
 

Everything happens fo...

0 Läs mer >>
Bland moln och måsar, sol och broar.

 
Rävgången är en magisk plats. Oavsett vad jag behöver så finns det där.
 
 
Darling you are like the sand.
 
 
 
 

Magi

1 Läs mer >>
Idag tar jag påskpaus i mitt jobb-bloggande, på tisdag och onsdag är jag åter med mina två sista bitar i mitt fantastiska jobbpussel.
 
Sålänge vill jag önska er....

 
- Hej! Jo såhär är det va, vi har en kristen högtid som handlar om att vår frälsare blev uppspikad på ett kors och vi skulle vilja hedra det... Har ni några tankar om hur vi skulle kunna göra detta?
 
- Ja. Kycklingar!!! Hönsfjädrar!! ..och ÄGG!!
 
...
 
-Okej, så du menar att vi ska ha ett hönstema på detta då?
 
- Ja! Och en hare. Jo men påskharen, det är en lurig jävel han!
Han gömmer ÄGGEN!!! 
 
 
Hahaha!
 
 
..en Glad Påsk! :)
 

Påsk-paus

0 Läs mer >>
Linköping tur och retur under det senaste dygnet har bjudit på en glädjande stund som krokimodell, en fantastisk danskväll på Nationernas hus, två spännande möten, produktleverans och vegansk sushi av väldigt mumsigt slag. 
 
Och det är med en stor tacksamhet jag sitter här ikväll. Tacksam över att jag har friheten att jobba när och var jag vill, och med vem jag vill. Tack Forever för det!
 
Forever living products är ett internationellt direkthandelsföretag som har sin bas i ekologisk kallpressad och stabiliserad aloe vera som odlats och skördats med största omsorg för både planta, miljö och arbetarna på plantagen. Efter 35 år i branschen kan Forever nu erbjuda ett sortiment med över 200 produkter och det finns allt från tandkräm, liniment och smink till kosttillskott och aloe veran i sin allra renaste form.
 
 
Forever living är väldens största odlare och distributör av Aloe Vera, en sukulent liljeväxt som har älskats av människan i över 4000 år. 
 
Sedan vintern 2012 har Aloe veran fått växa in mer i mitt liv. På morgonen, redan när jag bara tagit några steg in i den nya dagen är den det första som möter mig och fyller mig med energi. Aloe veran, denna fantastiska grönsak är nämligen inte bara grym för huden utan gör lika gott på insidan som på utsidan. 
 
(Aloe Berry Nectar med smak av äpple och tranbär)
 
Forever ger mig möjligheten att erbjuda hjälp till en bättre hälsa men också möjligheten att hjälpa andra att nå sina drömmar. Och DET är den finaste av alla gåvor.
 
"If you want something in this life that you never had, you'll have to do something that you've nerver done"
 
Vill du också ha möjligheten till ett rikare liv? :)
 

Jobba, leva, andas. A...

4 Läs mer >>
Vad ska det bli av dig egentligen?
Ja, det är en fråga som jag allt som oftast känner hänger i luften kring mig. 
 
Acceptans, tillit och harmoni är mina ledord. 
Jag tänkte nu försöka förklara detta genom att göra en liten serie här på bloggen om min fantastiska jobbkombo jag har runt mig just nu, häng med och låt dig inspireras!
 
KROKI-, MÅLERI och PORTRÄTTMODELL
Nationalensyklopedins förklaring av vad detta är lyder:
"kroki- skissartad teckning efter levande modell, ofta i övningssyfte"
 
Och ja, det är precis vad det är :)
 
(Foto: Dan Cleve)
 
När jag var 14 år tecknade jag själv modell för första gången. Tillsammans med en av mina bästa vänner var vi två ganska skakig varelser som entrade rummet, lite fnittringa och nervösa över vad som väntade...
 
 
Med det var med ett inspirerat sinne vi lämnade ateljén och sedan dess har jag spenderat oräkneliga timmar i bildateljéer av olika slag. Tecknat, målat och skulpterat modeller av olika karaktär.
 
Att själv börja arbeta som modell var en tanke som skrämde mig ganska ordentligt den första tiden den fanns i min hjärna. Men så en dag, när jag var ganska nyinflyttade i vårt lilla kollektiv på Färingsö bestämde jag mig att ta mod till mig och skicka ut förfrågningar till en rad olika konstskolor i Stockholm.
Och Idun Lovéns var en av de första skolorna som svarade....
 
 
Lika skakig och nervös som jag var första gången när jag själv skulle teckna var jag också första gången jag själv skulle stå modell. Men så fort jag klev upp på podiet blev jag chockad över hur bekvämt det kändes. Wow, tänkte jag, detta är ju verkligen något otroligt spännande att utforska!
 
 
Och nästan 10 år efter mitt första möte med krokin är det betydligt oftare jag nu befinner mig på podiet än bakom blocket. 
 
Detta kan nog för många tyckas märkligt men för mig är krokipodiet en av få platser där jag kan slappna av helt, tillåta mig själv att göra ingenting och bara vara i harmoni. Det är som OK att bara sitta där, eller ja det är ju precis det jag SKA göra :P Sitta/stå/ligga där, göra absolut ingenting och bara vara. Det är som att meditera, naken med publik placerad mellan två ordentliga värmefläktar och få bra betalt för det. Att få befinna sig i den otroligt starka bubblan av koncentration, tillit och kreativitet.. Det är oslagbart! 
 
 
Sedan mitt första uppdrag för ca 1,5 år sedan på Idun Lovéns konstskola har jag nu modellat på alla möjliga ställen. Basis Konstskola, Konstfack, Folkuniversitetet, STDH, Mäster Olovsgården.. Och det är fortfarande lika utvecklande och ger än idag otroligt mycket boost för tålamod och själ Att vara modell är något jag bär med stolthet. Och något jag önskar fler vågade prova. 
 
Ikväll ska jag iväg till Linköping och modella på Folkuniveritetets kvällskurs!
 
 
..och sen bär det vidare till Nationernas hus för en kväll fylld av dans :D Sannex står på scen och jag är danssugen deluxe alla redan ;)
Imorgon väntar en dag fylld av andra spännande möten, men mer om det imorgon!
 
 
 
Tid att bryta upp, dags att ta ett kliv
Packa väskan, ge sig av mot ett eget liv
 
 

Jobba, leva, andas. K...