2 Läs mer >>
Nästan en vecka har gått sedan jag slutade min tjänst på Tele2 och sköna kreativa dagar har följt. Men idag, ja idag har jag verkligen suttit som på nålar. Och nej, det är inte en spikmatta jag placerat min bakdel på. Nä idag var nämligen dagen då det nalkades arbetsintervju och så där till även ett besked om en eventuell tjänst.
 
Kl 9.10 imorse klev jag in i intervjurummet.
Cirkus 20 minuter senare var jag påväg, tillsammans med ett otroligt mycket mer nervöst sinne än tidigare, hem igen genom det snötäckta landskapet.
 
Hela dagen har känts som en lång väntan.
 
Jag har stickat frenetiskt (vilket resulterade i ett par yogasockar ↑)
Jag har betalat räkningar.
Jag har lekt med tanken runt en ny tatuering.
Jag har diskat.
Ja, jag har försökt göra allt det där som hör en vanlig dag till.
 
Och så plötsligt, strax innan kl 16.00 när jag trodde att jag skulle explodera, ringer äntligen telefonen och min handledare på Uniflex meddelar...
 
..att jag har fått ett erbjudande om en tjänst hos Bredbandsbolaget!
 
HURRA! :D
 
Inatt kommer jag nog sova som den gladaste och mest harmoniska liten sten som går att finna.
Tack universum :') Allt blir som det ska bli.
 
 

Suttit som på nålar

0 Läs mer >>
Sent igår kväll blev hajisarna klara för leverans söderöver!
 
(En slitstark och varm socka i storlek 38 med dubbel sula virkade i 100% ull.)
 
Och idag har de simmar iväg med posten.
 
"Haj döh, haj döh!" som vi säger i Östergötland :P
 
 

"Haj döh, haj döh!"

0 Läs mer >>

Truth is Our Identity.
 
Jag vill tacka livet och den här dagen, för att jag får uppleva det jag upplever.
Här och nu.
-Yoga Ananda
 
 

Truth is my identity

0 Läs mer >>
Gårdagens promenad till badhuset blev en magisk upplevelse. Strålande sol och klarblå himmel över ett snöbeklätt landskap, så himla vackert! :')
 
 
Idag är det en något mer gråvit dag, snön ligger fortfarande tryggt och lugnt på marken och jag njuter av tillvaron. Jag har även njutit av en sjukt god lunch...
 
(Bönpasta - helt klart en tiopoängare!)
 
 
..och pysslat ihop ett gäng gyllengula saffranssemlor med hemmagjord mandelmassa!
 
Om några timmar kommer min sambo hem från jobbet och ikväll blir det dans :D
 
 
Displaying f834a1b59005deef58de7f457bf65b2f.jpg

Bloom where you are p...

0 Läs mer >>
En dag har gått på min lilla minisemester, solen är på uppgång och det ser ut att bli en strålande och kall fredag.
 
Displaying IMG_20150123_085401.jpg
Träningsvärken från yogan i onsdags ligger öm och skön i kroppen.
 
 
Om en liten stund ska jag bege mig ut på äventyr till Strandbadet och simma en sväng. Simma och basta.
Mm-mm-mm, så jävla skönt!
 
Trevlig helg!
 
 

Being good to myself

0 Läs mer >>
Senaste dagarna har magen blivit ett allt mer lugnt sällskap. Magkatarren avtar allt mer för varje dag och harmonin börjar åter lägga sig. Känslan som alltid infann sig innan sommarlovet har dykt in. Känslan av frihet. Den närmaste framtiden har hittat sin form. Idag har jag och mina kollegor i backoffice-gruppen nämligen gjort vår sista dag på Tele2, idag denna snöiga onsdag.
 
6 månader har rusat förbi. Rusat genom en stekhet sensommar, vidare genom en färgsprakande höst och en varierande vinter. Arbetet hos Tele2 har berikat mig på många vis. Stärkt mig. Lett mig till insikt. Delat hysteriska skrattanfall och följt med ner i de djupaste svackor fyllda av panik och tårar. Det har varit en bra tid, en tid jag är otroligt tacksam för. Men också en tid jag är tacksam för att den nu är över.
 
Det var med en mycket bra känsla jag gick genom det lätta snöfallet hem. Hem till min fantastiska sambo. Med ett öppet sinne. Tillfreds och nyfiken. Mot en spännande framtid. 
 
 
Redan på måndag ligger en ny utmanande arbetsintervju och väntar på mig. Men fram till dess tänker jag fylla mina dagar med andra saker. Saker utan betoning på prestation :)
 
Allt blir som det ska bli.
 
"You have to leave the city of your comfort and go into the wilderness of your intuition. What you'll discover will be wonderful. What you'll discover is yourself."
-Alan Alda

Mot en spännande fram...

0 Läs mer >>
Idag är det söndag och äntligen har tyget vi planerat att pryda köket med hittat sin plats på väggen!
 
Så himla nöjd :D

Ikväll blir det förmodligen yoga för mig och magen. Mm, med magen som fortfarande är ganska många smulor arg.. :/ Men med medicin att ta till när det krisar känns det trotts allt ganska lugnt.
 
Avslutningsvis vill jag tipsa om ännu en hit från Kygo. Hans avskalade version av Firestone är helt magisk.
 
 
Åh!
 
 
 

Tyg och magi

0 Läs mer >>
Känslan när förvirring och oro byts mot klarhet. Känslan av frihet när allting vänder. När gruset i hjärnan sopas undan, tårarna och paniken avtar och faktiskt även magkatarren ger med sig en smula.
 
Idag har varit en fantastisk dag. En dag fylld av kreativitet och frihet. Upplevelser utan prestation.
Orsakerna till denna magkatarr som varit på besök sen i tisdags börjar klarna. Det är inte utmattning och stress som gör att magen kollapsar. Inte heller maten. Det är brist på psykisk stimulans. Den onda cirkeln med dålig sömn, nedstämdhet, känsloutbrott och illamående jag befunnit mig i en ganska lång period börjar nu äntligen brytas.
 
Och idag denna lördag har jag verkligen fått allting bevisat för mig! Allt jag behöver finns runt omkring med. Det handlar om att välja rätt.
 
Idag har nämligen jag och magen haft en alldeles egen dag för oss själva. En dag fylld av stimulerande upplevelser, utan prestation.
 
Först var vi en sväng och tecknade kroki på Örebro Konstskola.
 
Sen gick vi och käkade lunch på Saigon.
 
 
Och sist men inte minst avnjöt vi två goda koppar kaffe och en benvärmsleverans med Millan. Så himla fint att få dela energi med dig igen <3
 
(Benvärmare Made with love by Virkiskinna)
 
När allt inte känns rätt är det förmodligen inte det heller. Våga tänka och analysera. Blunda inte när det gör ont, insikter har en tendens att göra just ont när de först dyker in. Ibland psykiskt, ibland fysiskt. Ibland båda. Våga prata. Våga släppa ut det som behöver komma ut. Våga förändra.
 
  Känslan av frihet när allting vänder är fantastisk :')
 
 
"Do more of what makes you happy"
 

Friheten

0 Läs mer >>
Aj, aj, aj! Alltså AJ! På riktigt. Magen har krampat sedan i stort sett sedan kl 14 i tisdags och av vad doktorn kunde utläsa igår rör sig det hela om en magkatarr förmodligen orsakad av stress och oro. Dubbel dos av en kramplösande medicin var vad som krävdes för att paniken och kramperna äntligen skulle avta vid sju-snåret imorse.
 
Displaying IMG_20150115_120848.jpg
 
Det var som att jag sjönk in ett rosa fluffigt moln och hela kroppen blev tung, lugn och avslappnad. Smärtan är förvisso kvar men den är enklare att hantera.
 
Inatt vill jag inte ha en helvetesnatt, det räcker gott och väl med de två som varit.
Jag är helt slut.
 
Inatt vill jag sova gott. Och imorgon vill jag gå till jobbet.
 
 

Magkatarr

0 Läs mer >>
Alltså jösses (!) va det snöade igår!! När vi vaknade var allt förvisso frid och fröjd, ovetandes om vad som komma skulle. Fåglarna kvittrade så man nästan skulle kunna tro att våren redan var på intåg. Marken var bar, om än blöt, men i övrigt var det en stilla morgon. Men så, när vi som bäst var påväg att inta frukosten började små snöflingar yra runt i luften. Till en början var det bara ett par stycken små förvirrade flingor som lekte i den milda vinden. Men sen i takt med att vi sörplade på morgonkaffet och vinden öka i styrka började de leka allt kraftigare.
 
Plötsligt när jag tittar upp från müsliskålen söade det bokstavligt talat horisontellt!!
 
När jag någon timme senare var ute med soporna trodde jag att jag skulle förvandlas till en snögubbe.
 
Men så framåt eftermiddagen..
 
Displaying IMG_20150110_151031.jpg
 
..ja, precis innan solen skulle gå ner klarnade det plötsligt upp och hela himlen exploderade och förvandlades till en färgsprakande och otroligt vacker vy.
 
Fascinerande.

Efter snöoväder komme...

0 Läs mer >>

Veckans största och mest provoserande händelse måste ju helt klart vara tragedin i Frankrike, masakern som igår runt lunchtid ägde rum mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo. Alltså världen, jag förstår inte. Jag förstår verkligen inte. Jag blir arg, frustrerad och ledsen. Det är bara fruktansvärt, på alla sätt och vis. Sorgligt och löjligt! 12 döda på grund av en bild.
 
 

Andra händelser, dock något mindre sådana men betydligt gladare, denna vecka är att vår soffa äntligen har fått flytta in till oss, jag har ätit en magisk frukost på en kulle med utsikt över Möckeln och Edward Blom har (äntligen!) hittat sin mössa!"Så oerhört lycklig att ha återfått pälsmössan"

LÄS ALLT OM DEN FÖRSVUNNA MÖSSAN HÄR!
 
Kärlek till massakerns offer och anhöriga.
Välkommen hem soffan, vi har längtat efter dig.
Tack älskling för frukosten.
Och, GRATTIS Edward!
 
•·•·•
 
 

Tragedi och lycka

0 Läs mer >>


 

Måndagsmys