0 Läs mer >>
Alltså det här med att jobba kväll, ja det är ju verkligen jättenice!
 
Klockan är i skrivande stund 12.55 och än är det två hela timmar kvar innan jag behöver bege mig mot jobbet. Förvisso landar jag hemma igen strax efter 22.30 men att få sova så länge som kropp och själ behöver och att sen få starta dagen i lugn och ro är helt fantastiskt!
 
I alla fall enligt min smak.
Mycket nöjd, mycket nöjd!
Hej!
 

Jobb 15.35-22.05

0 Läs mer >>
Idag är det måndag och jag har varit en sväng till vårdcentralen med öroninflammationen som aldrig tycks släppa, iaf inte enligt min penicillin-galna läkare. Men nu är den nääääästan borta, "bara" tre penicillin-kurer senare.. Suck. Men men.
 
Efter besöket hos tant doktor gick jag en promenad ner till sjön och hittade ett riktigt smultronställe. Där ska jag definitivt hänga mer. Hänga, fika, skapa, njuta. En magisk plats fylld av ro.
 
Allting var helt lugn. Tyst. Stilla. Rofyllt. Allting var helt perfekt.
 
Regnet hängde i luften och gjorde den sådär underbart frisk och god.
 
 
 
 

Magi vid sjön

0 Läs mer >>
För exakt 1 år sedan flyttade dessa två skönheter isär. Hon till höger är jag och hon till vänster är Inga. Inga, en av de mest fantastiska och galna människor jag mött på denna jord. Men, vår vägar skildes idag, ja idag för ett år sedan. Med tårar och vemod. Jag flyttade iväg till Örebro och Inga, min päskling, blev kvar i storstaden i vår lilla kub till lägenhet.
 
 
Mycket har hänt på detta år som seglat förbi. Inga har flyttat till Prag och viger numera sitt liv till filmen och skapandets magiska värld. Och jag har också flyttat (igen :P), till Karlskoga och myst in mig i sambolivet med han med stor H.
 
Tänka sig, vad tiden går fort. Och tänka sig va gammal jag just kände mig när jag skrev så ;) Men jag menar faktiskt varje ord, tiden springer minst sagt med långa ben. Glada långa nyfikna ben.
Men hur som haver, allt har sin tid. Och oavsett vilken tid det är eller hur snabb den må vara tänker jag fortsätta låta dagarna få fånga mig, lyfta mig och omsluta mig med allt vad de bär med sig.
 
 

För exakt ett år seda...

1 Läs mer >>
Idag är det fredag!
 
Och denna fantastiska skapelse dök upp på vår diskbänk vid kaffeolyckan efter maten...
 
..för att spilla förbi och önska glad helg :D
 
Friyay!
 
 
 

Friyay :D

0 Läs mer >>
 
"Believe nothing, not even if I have said it,
unless it agrees with Your own reason and Your own common sense"


Gautma Buddha

 

 

Sat Nam

0 Läs mer >>
Alltså wow! Att det kan vara så gott att baka lördagsfika av svarta bönor. Satan i gatan!
Har ni provat receptet på Black bean chia brownie från senaste numret av Buffé!?
 
(Jag gjorde en variant med lakritstouch och bytte ut den smälta chokladen mot 100 gram av Marabou Premiums 70%-ig saltlakritschoklad)
 
Alltså jösses! Om ni inte testat, GÖR DET!
Grymt gott.
 
Speciellt tillsammans med vispad grädde, kaffe och solsken :)
Mm-mm-mmm!
 
 
 
 

Black bean chia brown...

0 Läs mer >>
Uh, blötsnö rakt i ansiktet hela vägen hem från jobbet denna afton.
Usch och fy!
Längtar tillbaka till torsdagens stund vid sjön tillsammans med kaffet, chokladsnusen, fågelkvittret och solskenet.
 
Displaying IMG_20150319_123557.jpg
Mm, och där med basta.
Våren, kom tillbaka!!! Nu.
 

Blötsnö och rusk

0 Läs mer >>
World Down Syndrome Day firas imorgon lördagen den 21 mars men redan idag drar det fantastiska eventet "Rock every sock!" igång så arbetsplatser och skolor kan förgylla skol- och arbetsveckans sista dag med färglada sockar. Läs mer om World Down Syndrome Day --> HÄR

 
Nathea Anemyr, genom mamma Erica Rinaldo, drog igång eventet "Rocka sockorna i hela Sverige!/Rock every sock!"  och såhär skriver de i evenemanget;
 
"Annorlunda är bra! Annorlunda är roligt!

Jag heter Nathea och jag vill utmana alla skolor och alla arbetsplatser (och alla andra som vill)! Hjälp mig visa att det är bra att vara annorlunda! Fredagen 20 mars vill jag att vi ska hjälpas åt att hylla våra olikheter. Jag vill att andra också ska förstå hur roligt det är med annorlunda.

Jag är tio år och min storasyster Noelle har downs syndrom. Min syster är annorlunda. Och hon är världens bästa storasyster. Jag är stolt över Noelle, hon är rolig. Jag blir ledsen när jag hör fula ord om andra människor.

Nu gör vi skolan och världen mer färgglad och mer kärleksfull!
Hjälp mig göra den här skoldagen till en rolig dag full av färger!
Hjälp mig fylla FB och Instagram med fötter i regnbågens alla färger!
Dra på dig olika sockor du också och dela detta till alla du känner!
Alla är välkomna att vara med!
"
 
Och självklart vill jag rocka mina sockar!
 
Displaying IMG_20150320_093019.jpg
 
JAG ♥ OLIKA
 

Rock your socks!

0 Läs mer >>
Idag är det torsdag. Veckan har vänt, solen skiner och jag har gnuggat sömnpulvret ur ögonen efter en underbart skön natts sömn.
 
(Bilderna är hämtade från filmen Rise of the guardians, gudasöt (!!) film om våra mest omtalade figurer som John Blund, tandfeen, jultomten med flera. Min favorit är helt klart Mr.Sandman, eller John Blund som han heter hos oss här i Sverige. Hans karaktärsdesign är enligt min mening (och nördiga inställning till denna typ av design) helt fantastisk, grymt snyggt arbete!)
 
Tre av fem kvällspass på Bredbandsbolagets kundservice är avklarade, rutiner börjar sätta sig allt mer och tempot och statistiken ökar för varje dag som går. Många bollar och parametrar är det dock att ha koll på och pressen är ganska hård, både på tid och kvalitet, men jag har aldrig varit med om ett jobb där dagarna går så fort som på kundservice!
Många gånger har jag blivit varnad för kundserviceyrket. Varnad för otrevliga kunderna och en enorm press. Och ja, kunderna är arga ibland och skriker och skäller. Och ja, tids- och merservicepress har vi. Men, att det skulle vara ett gräsligt jobb?! Absolut inte!
En rejäl utmaning är det förvisso, men Kinna gillar utmaningar och stortrivs! :)
 
 
 
 
 
 

Veckan har vänt!

2 Läs mer >>


 
Take time to do what makes your soul happy

Min mops är klar!

0 Läs mer >>
Efter en skön och avslappnad söndag som förgylldes av kreativitet, kärlek, vego-sushi och dans är det nu åter en ny vecka på g igen.
 
Displaying IMG_20150315_134741.jpg
(Zentangle-mops in progress :))
 
En vecka jag hoppas kommer stråla och sprudla av vår!
 
Låt dagarna fånga dig.
 
 

Ny vecka, nya utmanin...

0 Läs mer >>
Helgen har kommit, arbetsveckan ligger skönt i ryggen och vårsolen har strålat som bara den flera dagar nu.

https://igcdn-photos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t51.2885-15/11008222_787059048048151_1137708688_n.jpg
Gårdagen bjöd på fredagskänsla, choklad och mys på balkongen efter jobbet. Och som topping på den redan mumsiga dagen förgylldes kvällen med ett spontant biobesök till Örebro tillsammans med mannen min <3

En sjukt bra film såg vi dessutom, The imaginary game (se trailern här nedan ↓).


5 av 5 popcorn!

Idag har dagen bjudit på en privat-test-lektion med nystartade Foxfusion, en ordentlig storstädning av lilla lyan, en solskenspromenad samt klipp-i-klipp i håret. Sjukt skön känsla att vara nyklippt! Mm-mm! :)
 


Våren, jag älskar dig...

0 Läs mer >>
Gårdagens förvirring och litenhet har idag bytts mot ett klart sinne och en betydligt mer stabil mental styrka. Det svänger snabbt minsann. Och ja, så är det att vara jag helt enkelt. Den minsta lilla varelse ena dagen och den starkast och mest sprudlande andra dagar. Livet är minsann en berg-och-dal bana!
 
Displaying IMG_20150310_163559.jpg

Idag fick jag även för mig att köpa en lott, av någon anledning. När jag efter jobbet skulle hämta ut mitt paket från Spartoo fick jag syn på denna lilla minivariant (aldrig sett dem förut) av trisslott och ingenting kunde längre stoppa mig! Så, jag lät magkänslan styra, kände mig som en tant och köpte mig en liten minis :)
 
Hej hopp - kaffekopp!
 
 
 
 

Upp som en sol!

0 Läs mer >>
Ännu en vecka har flugit fram. En vecka fylld av telefonsamtal, arga kunder, glada kunder, märkliga ärenden och förbluffande historier. En vecka fylld av penicillin mot öroninflammation, citronvatten och halstabletter.

https://igcdn-photos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t51.2885-15/11005135_783439045058810_1957228711_n.jpg
Men också en vecka fylld av kärlek, filmmys, lyxmiddag ↑ och virkning ↓


(en ny liten minikollektion finns nu i webbutiken, kolla in den direkt HÄR vettja!)
 
Det har varit en vecka innehållande ett krokimodellspass på Örebro Konstskola, en mysfika med min finaste Elin och en helt ledig och alldeles fri och lugn söndag :)

https://igcdn-photos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t51.2885-15/10483445_1550605591866039_2030682210_n.jpg
(Paus i modellandet. Varm choklad och värmefläkt, mm-mm-mmm!)
 
Men som sagt, veckan som varit har förflutit och nu lämnat plats för en ny vecka. En vecka som startat en smula förvirrat. Startat med en känsla av litenhet och brist på tillit till mig själv blandat med enorma prestationskrav. Men som tur är har jag världens bästa man som tillsammans med en solskenspromenad fått mig upp på fötter igen och hjälp mig reda ut alla förvirrade tankar.
 
Lokah Samastah Sukhino Bhavantu
(Må alla varelser i alla världar vara lyckliga)
 
 

Måndag 2015-03-09

0 Läs mer >>
Idag är det den 8 mars, söndag och Internationella kvinnodagen!



Yes!
 
 

We can do it!

0 Läs mer >>
Idag har jag arbetat min tredje dag i drift på Bredbandsbolagets kundservice. Rutiner och information börjar sakta men säkert att sätta sig och den förvirrade-grönsaks-känslan börjar avta allt mer. Idag har det, och är det fortfarande, som bekant ondags. Onsdag, dagen då veckan vänder. Dock har även mitt mående vänt en smula då jag runt lunch fick sällskap av en öroninflammation. "PANG!" sa det, och hela vänster sida av huvudet började spränga och spraka. MORR på den. Men, trotts detta är humöret ganska gott efter att ha tagit en Ipren samt stillat mitt lakritssuget (som jag haft sedan igår).

Imorgon blir det ett besök på vårdcentralen för att skrämma bort inflammationen som stör i mitt öra!
Mm.
 
Nattinatt hattifnatt.
 

Lakritsfiskar och öro...