Fröknäcke

På dansen i söndags hittade vi fröknäcke i den lilla kiosken. DET är jättegott!
 
Så idag var jag tvungen att baka en plåt :)
 
Vad man vill ha i går ju nästan att variera i oändlighet, men jag valde följande mumsigheter:
 
1½ dl sesamfrön
1½ dl rostade och (lätt) saltade solroskärnor
½ dl linfrö
1 dl majsmjöl
½ dl olivolja
2 dl kokande vatten
 
Och för att det ska bli ett knaprigt och gott knäcke av det hela gör du så här:
 
Blande de torra ingredienserna i en bunke.
Rör i oljan och det kokande vattnet.
Låt svälla i 15 minuter.
Bred ut ett tunt lager på en plåt (ca 30•40 cm) klädd med bakpåtspapper.
TIPS! Ta ett till bakplåtspapper och lägg ovanpå smeten, tryck sen ut den till ett tunt lager med hjälp av fingrara. Enkelt, smidigt och du slipper bli superkladdig :)
Grädda i nedre delen av ugnen på 150°C i 1-1½ timma.
Låt svalna på galler och bryt sen i så stora bitar som du önskar.
 
Mättande och glutenfritt men framför allt jättegott!
 
 

Kommentera här: